Lammecarré med urte- og parmesanlokk
Lammecarre er festmat i særklasse, serveres med stekt polenta, savoykål i salviesmør og hvitløkspuré
Slik gjør du
Lammecarre
Salt og pepre carréten, brunes godt.
Topping
Bland alt med en stavmikser, eller finhakk og bland med skje. Smør blandingen på lammecarrens fettside. Stek i oven. 180 grader i 17 min. La hvile i 15 min før servering.
Stekt polenta
Kok opp vann og salt. Tilsett polenta under omrøring. Kok på svak varme ca. 20 min. Hell polentagrøten ut på et brett og form den til en 2 cm tykk sirkel.
Avkjøl og sett kaldt i minst 2 timer. Skjær i trekanter og stek i smør før servering.
Hvitløkkrem
Ta hvitløkfeddene fra hverandre. Bak hvitløken på grovt salt i ovn på 180 °C i 20 minutter. Kok opp fløten og jevn med maisenna utrørt i vann. Press hvitløkfeddene ut av skallet og kjør feddene med fløtemiksen i en blender til pure
Savoykål
Skjær savoykålen i brede strimler. Blancher i godt saltet vann. Avkjøl i isvann. Brun smøret til nøttefarge. Tilsett salvie og savoykål.
Lammesaus
Finhakk løken. Sviss løken med litt smør. Tilsett sukker, balsamico og rødvin. Reduser til sirup. Tilsett lammekraft og reduser til 2 dl. Monter sausen med en smørklatt før servering.