Pizza med parmaskinke

Pizza med parmaskinke
Lett
20-40 min

Ekte italiensk smak - pizza med mozarella, parmaskinke, ruccola og olivenolje!

Slik gjør du

Grunndeig

Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.

Pizzasaus

Ha hakkede hermetiske tomater i en finmasket sil og la dem renne av. Rør tomatene sammen med finhakket hvitløk, chili, basilikum og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper.

Topping

Fordel tomatsaus på bunnen før du legger på løk og mozzarella. Ringle over en god olivenolje. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn. Fordel parmaskinke, høvlet parmesan, oliven og rucculasalat over.