Vaktel

Vaktel er den minste av hønsefuglene, omtrent på størrelse med stær. Den er den eneste av hønsefuglene som er en utpreget trekkfugl.

Størrelsen og den brunspraglete drakten gjør den vanskelig å oppdage, unntatt om våren når hannen oppvarter hunnen med sitt klare parringsrop. Vaktelen er meget vanskelig å skremme opp og forlater nødig den sammenkrøkte stillingen og tar ikke til vingene før man nesten tråkker på den. Vaktel er, som andre hønsefugler, greie å ale opp. De lever i hønsehus med vinduer, slik at de får dagslys. De fôres opp med naturlig, næringsrikt fôr. Vaktelkjøtt er saftig og velsmakende og smaker en mellomting mellom vilt og kylling. Det serveres på de fineste restauranter, og har blitt en populær rett. Vaktel kan tilberedes på utallige måter. Vaktelegg er fyldige i smaken og bare 1/5 av størrelsen til vanlige hønseegg. De kan brukes til alle retter hvor det ellers brukes hønseegg, men det er ekstra morsomt å servere de små, lekre gourmet-eggene!  

Vaktelegg
I flere av våre butikker får du også kjøpt vaktelegg. Vaktelegg er fyldige i smaken og bare 1/5 så store som vanlige hønseegg. De kan brukes til alle retter hvor det ellers brukes hønseegg, men det er ekstra morsomt å servere de små, lekre gourmet-eggene!

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer fugl