5 gode høstgryter

Når høstmørket setter inn og dagene blir kaldere smaker det ekstra godt med en næringsrik gryte laget på sesongens gode råvarer. Her får du fem gryter med utgangspunkt i norske rotgrønnsaker, sopp, lam, vilt og kje.

Lammefrikassé

Saftige lammebiter kombinert med en fargerik blanding av norske rotgrønnsaker, som gulrøtter, purre, sellerirot, kålrot og persillerot i en fyldig saus skaper en mettende og smaksrik gryterett. Ønsker du en liten vri på oppskriften kan du erstatte fløten med Creme Fraiche og toppe gryten med stekte kantareller.

Oppskrift på lammefrikassé

Lammefrikasse.jpg

Viltgryte

Når mørt viltkjøtt kombineres med krydret einebær og den intense smaken av skogssopp, skapes en smaksopplevelse som tar deg med på en herlig reise gjennom høstskogen.

Oppskrift på viltgryte

Viltgryte.jpg

Kremet soppsuppe

Norske skoger byr på et mangfold av soppvarianter om høsten. En fyldig suppe varmer ekstra godt på en kald høstdag. Retten kan serveres som en forrett eller som en lett kveldsrett. Topp suppen med kantareller og friske urter.

Oppskrift på soppsuppe

Kremet soppsuppe.jpg

Kremet Kyllinggryte

En god høstgryte med saftige kyllingbiter, løk, champignong og timian i en rik saus laget av kremost og fløte. Supergod!

Oppskrift på kremet kyllinggryte

Kremet kyllinggryte.jpg

Kjegryte

En høstklassiker med mørt kjekjøtt, aromatiske urter og sødmefylte gulrøtter.Ekstra god servert med nybakt brød og ris.

Oppskrift på kjegryte

Kjegryte.jpg