Enkel og kreativ pizzatopping

Hos Jacob's sverger vi til et velkjent råd når det gjelder pizzatopping – hold det enkelt. Her får du våre gode tips til hva du kan toppe pizzaen med.

Velg råvarer av god kvalitet. Med for mye topping risikerer du en dårlig stekt bunn. Du har to elementer å spille på – smakene og fargene.

En enkel pizza med tomat får et nytt uttrykk om du bytter ut noen av de røde tomatene med grønne eller gule.

Ristede hasselnøtter er et godt alternativ til de klassiske pinjekjernene.

Hasselnøtter og parmeasan.jpg

Grønnkål gjør seg også godt. Ved å varme den kjapt i en tørr stekepanne først, får du frem en dypere farge og crispy tekstur.

Brent lime er verdt et forsøk. Del frukten i to, stek den i tørr panne med kuttsiden ned. Varmen fra stekepannen fremhever sødmen i den ellers syrlige frukten. Press saften over pizzaen etter steking.

I ostenes verden er smaksspennet stort, fra mild mozzarella til skarp blåmugg. Tenk på hvor mye fuktighet osten har. Vi hos Jacob's anbefaler Fiordilatte, en tørrere mozzarella. Får du bare tak i vanlig mozzarella er det lurt å presse ut overflødig væske ved å surre osten stramt i et kjøkkenhåndkle.

Hvit pizza.jpg

Et annet smaksalternativ er av det søtere slaget. Pizza med chevre, pære, honning og ristede hasselnøtter er en klassiker.

Noe annet godt, er å smøre Nutella utover pizzabunnen. Legg på to kuler vaniljeis når den er nystekt. Da snakker vi dessert.

Med pizza er det mange veier å gå. Du kan være så kreativ som du vil, det er ikke noe som er rett eller feil. Det handler om å lage noe som du selv synes smaker godt.