Glitrende festinspirasjon

Lite sier mer fest enn glitrende drinker, kaker og kanapéer. Vi har samlet våre beste tips og triks for festsesongen, slik at du kan stille med et festbord som imponerer både smaksløker og øyne.

Vil du ha skryt av gjestene dine bør du drysse litt spiselig glitter på festmaten. Det kan brukes i alt fra østers, drinker til desserter.

Vi spiser jo også med øynene, og det er ekstra viktig å huske på når du inviterer til fest. Spiselig glitter er en enkel måte å overraske og tilføre det lille ekstra. Strø litt over drinken, kanapeene eller kakene og vips så er du garantert stemning og kommentarer blant gjestene. Minimal innsats, med maksimal uttelling.

Spiselig glitter fås kjøpt i ulike farger og varianter hos Jacob's. 

Festbordet klart på 1-2-3

Det finnes så mange gode løsninger når tid er mangelvare, men ambisjonene er store. Sjømat er et eksempel på mat som trenger lite forberedelser, men som likevel imponerer. Hos Jacob's finner du for eksempel til enhver tid omtrent seks ulike typer østers fra østerstanken. Disse kan du servere naturell med en dråpe sitron eller med en vinaigrette av granatepleeddik og finhakket rødløk. Noen syns også det er gøy med topping som kaviar, hot sauce, forfriskende granité av frukt eller “slush” laget av juice. Uavhengig av topping – husk det spiselige glitteret!

Andre forslag til gode og raske løsninger er blinis med rogn, gode oster og kjeks, skinker, sjokolade og snacks. Kjøp norsk! Det finnes så utrolig mange, spennende norske produsenter av ost, syltetøy, gele, spekemat og drikke. 

drink med spiselig glitter.jpg

Frisk og enkel velkomstdrink

Det trengs ikke nødvendigvis mange ulike ingredienser for å lage en god velkomstdrink. Blåne, Margaret fra Balholm, Copenhagen Sparkling Tea og Lærdal Bringebærcider er bare noen eksempler på gode alternativer til friske alkoholfrie velkomstdrinker. Det enkle er ofte det beste. Spesielt med litt glitter.

Lag drink med glitter

Makroner med spiselig glitter.jpg

Glitrende (ferdigkjøpte) makroner

Vil du imponere med desserten, men mangler tiden? frysedisken finner du flere ferdige desserter fra Jacobs Utvalgte. Du kan velge blant nydelige makroner, pannacotta, ostekake, sjokoladefondant og tiramisu. Strø på litt glitter, så vinner du gjestenes gunst.

Lag glitrende makroner

Vaffel og blinis med glitter.jpg

Blinis og vaffel med topping

Små, smakfulle munnfuller er perfekte til fest. Har du tid kan du tilsette litt ost i en vaffelrøre og servere disse toppet med snøfrisk, pisket med litt rømme. Blinis kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig og toppe med rømme og rogn eller kaviar. Med glitter, selvfølgelig!

Oppskrift på blinis og vaffel med topping

Petit fours med glitter.jpg

Søte, små munnfuller

Småkaker holder seg lenge og kan bakes i god tid før fest. Det er også enkelt legge frem flere når det begynner å bli tomt på festbordet. Sarah Bernard, profiterole og sitronterter smaker nydelig – og alle kler gullglitter.

Sarah Bernard
Profiterole
Små sitronterter