Ekstra lett melk
Ekstra lett melk er lavpasteurisert og homogenisert med et fettinnhold fra 0,5 – 0,7 % fett, litt forskjellig fra produsent til produsent.
Ekstra lett melk har et standardisert fettinnhold. Ekstra lett melk brukes i baking, sauser/stuinger, grøter, melkedesserter, drikker m.m. Myndighetene i Norge anbefaler at man til daglig drikker de magre melkevariantene – det vil si blant annet ekstra lett melk.
11 dagers holdbarhet
Melk er ferskvare. Søtmelksprodukter som lettmelk er de melkeproduktene som har kortest holdbarhet og det er også for disse at endringene etter utgått holdbarhet vil skje raskest og være mest merkbare. Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for vanlig melk. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.
Melk kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Tines langsomt i kjøleskap. Bruk den til baking og matlaging etter den har vært i frysen, for den friske melkesmaken endres ved frysing.
Kilde: melk.no