Helmelk
Helmelk er lavpasteurisert og homogenisert med et naturlig fettinnhold på ca. 3,9 % fett. Det er den eneste av melkevariantene som ikke er standardisert.
Helmelk eller lettmelk gir den fyldigste smaken til ulike retter. Helmelk brukes i baking, sauser/stuinger, grøter, melkedesserter, drikker m.m.
11 dagers holdbarhet
Melk er ferskvare. Søtmelksprodukter som helmelk er de melkeproduktene som har kortest holdbarhet og det er også for disse at endringene etter utgått holdbarhet vil skje raskest og være mest merkbare. Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for vanlig melk. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.
Melk kan fryses i kartongen i inntil 6 måneder. Tines langsomt i kjøleskap. Bruk den til baking og matlaging etter den har vært i frysen, for den friske melkesmaken endres ved frysing.
Kilde: melk.no