Kastanjer

Kastanje vokser på trær og dyrkes over hele Syd-Europa. Kastanjenøttene vokser tre stykker sammen omgitt av et grønt tagget hylster. Dette brukes ikke, og det er kun de brune kastanjenøttene som selges.

Sesong

Ingen produksjon

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Kastanje har god holdbarhet og lite svinn.

Varebeskrivelse

Kastanje vokser på trær og dyrkes over hele Syd-Europa. Kastanjenøttene vokser tre stykker sammen omgitt av et grønt tagget hylster. Dette brukes ikke, og det er kun de brune kastanjenøttene som selges. Under det tynne brune skallet er fruktkjøttet helt hvitt og mykt. Kastanjen inneholder 50 % vann og mye mer stivelse enn andre nøtter, og brukes derfor som en grønnsak. Smaken blir søt og nøtteaktig ved koking eller steking.

Bruksområde

Kastanje spises ikke rå, men kan ristes, stekes, bakes eller kokes. I Syd-Europa selges ofte ristede kastanjer som snacks, direkte fra kullgrillen. De kan også brukes som grønnsak til fjørfe og kjøttretter. Skallet fjernes ved å snitte i skallet, og legge kastanjen i kokende vann til den åpner seg. Deretter kan skallet fjernes for hånd. Kastanjer kan også snittes og bakes i ovn og serveres med litt smør og salt.

Egenskaper

Kastanje er rik på mineraler og karbohydrat i form av stivelse. Inneholder også en del C-vitamin.

Kvalitetskrav

Kastanje skal være hel og tørr, uten spor av mugg eller skadedyr.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer nøtter