Biff med asparges og balsamico vinaigrette

Biff med asparges og balsamico vinaigrette
Middels
40-60 min

God biffrett med spennende vinaigrette.

Slik gjør du

Skrell asparges og kok i tre minutter i lettsaltet vann med litt sukker (ønsker du å få frem den naturlige sødmen i aspargesen, uten å tilsette sukker, kok dem i fem til seks minutter). Legg dem rett over i iskaldt vann.

Når de er kalde, ta de opp av vannet og la dem dryppe av på kjøkkenpapir. Pepre biffene. Brun de på begge sider i smør og olje i en stekepanne. Stekes ferdig på 200 grader i stekeovnen. Kjernetemperatur på 50 grader. La kjøttet hvile i 20 minutter.

Rett før servering strø over litt fingersalt, og sett de i ovnen i 3 minutter.

Vinaigrette

Bland salt og eddik i en bolle. Pisk dette sammen og spe med olivenoljen i en tynn stråle. Pisk kraftig til en luftig konsistens. Anrett aspargesene på tallerkener. Skjær biffene i skiver og fordel litt oppå aspargesen. Bruk en skje, og fordel vinaigretten rundt aspargesen. Avslutt med revet parmesanost og litt fingersalt. Både biffen og aspargesen kan lages klar i god tid før du skal servere det. Ønsker du litt ekstra farge, del noen saftige cherrytomat i fire og ha på toppen.