Ekte italiensk pizza

Pizza med parmaskinke

Tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Med en god pizzadeig i bunnen kan du lage en rekke varianter. Fyll på med alt du synes er godt.

Skal du lage ekte italiensk pizza er det viktig å huske på følgende:

Bruk riktig mel

For å få den sprø og luftige bunnen som i en italiensk pizza, må du bruke pizzamel. I Italia merkes de forskjellige meltypene etter hvor fint det er malt og hvor høy andel av kornet som er benyttet (utmalingsgraden). Hvis utmalingsgraden er lav vil det si at det er fjernet en stor andel av kli og kime og melet vil ha et lavere innhold av mineraler, men desto finere bakeegenskaper. Det vil gi melet en høyere prosentvis andel av protein (gluten) og gir en smidig og elastisk deig som hever godt og resulterer i et lett og luftig bakverk. Jo finere melet er malt, jo lettere hever det også. For den ekte italienske følelsen på pizzadeigen, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.»

Bruk lite gjær

En italiensk pizzabunn skal være tynn og sprø, så vær varsom med gjæret. Bruk kun litt gjær, 1/4-1/2 pakke med tørrgjær/pizzagjær er nok.

Stek på høy temperatur.

Høy temperatur er essensielt for perfekt italiensk pizza. Stek pizzaen på mellom 225-250 grader. Ønsker du en ekstra sprø bunn kan du benytte en pizzastein eller pizzastål. Du kan også steke pizza på grillen, da får du frem en god steinovnsbakt smak.