Appelsinsild

Appelsinsild
Lett
20-40 min

En frisk appelsinsild kan sprite opp ethvert måltid, og er i tillegg kjempeenkelt å lage. Bland sildebiter med appelsin, lime og mandler, og pynt med sitronmelisse.

Slik gjør du

Smak på sildefiletene og legg dem i melk eller vann et par timer dersom de er for salte.

Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap

Tørk sildebitene og skjær dem i pene biter.

Riv skall av den ene appelsinen og press saften av den. Skrell den andre apppelsin og del den i biter. Rist mandlene på tørr panne. Legg sild, appelsinbitene og mandler lagvis i en krukke.

Saus

Press saften av en lime og bruk 1 spiseskje i sausen. Bland majones og rømme sammen med saft av appelsin og lime. Smak til med appelsinskall og ev mere saft av lime eller appelsin. Hell sausen over silden. La retten stå kjølig og trekke et døgn før servering.

Pynt med sitronmelisse.