Inviter til sildebord

Klar for en lys idé i vintermørket? Inviter venner eller familie på et skikkelig sildebord!

I Sverige står sildetradisjonen sterk. Spesielt til påske, midtsommer og jul får silden spille en stor rolle. Til jul har svenskene et bredt utvalg sild på julebordet, som tomatsild, fjellsild (sild i gressløk, tyttebær og vin), sennepssild og rømmesild.

Ellers er svensk matjessild populær - en mellomting av nederlandsk og norsk matjessild. Matjessilden spises sammen med hardkokt egg, nypotet, gressløk og rømme – og gjerne med en liten «nubbe».

Det er alltid noen som ikke er så glad i sild. Derfor skal man alltid, i alle fall i Sverige, sørge for noe godt til disse også. Derfor hører ofte de klassiske svenske rettene «prinskorv og köttbullar» også med på sildebordet.

Spekesild i deilig sennepssaus. Ypperlig til grovt rugbrød. Server som godt pålegg til julefrokosten, koldtbord eller sildelag.Spekesild i deilig sennepssaus. Ypperlig til grovt rugbrød. Server som godt pålegg til julefrokosten, koldtbord eller sildelag. 

Inviter til sildebord

Hva med å la deg inspirere av svenskene og invitere venner eller familie på et skikkelig sildebord? Har du et godt utvalg av sildesmaker: sursild, rømmesild, sennepssild, tomatsild, cherrysild, madeirasild og fjellsild, har du et godt utgangspunkt for en flott fest. Suppler gjerne med en deilig sildesalat, mørkt rugbrød, smilende egg, gressløk og poteter, flatbrød og smør – så har du det meste for et vellykket sildebord.