Skrei i sitrusmarinade

Skrei i sitrusmarinade
Middels
40-60 min

Sitrusmarinert skrei er en rett som krever at du har litt tid og liker å lage flere elementer. Resultatet uteblir ikke. En smaksrik og nydelig rett, Mmm!

Slik gjør du

Skjær fisken i tynne skiver og legg dem i et ildfast fat.

Dekk fisken med hvitløk, chili, sjalottløk og purre.

Drypp over limesaft og rapsolje.

Dryss på litt salt og pepper og mariner fisken i 2 timer.

Rett før servering skal fisken dampes i litt vann i ca 2 minutter.

Tin butterdeigen og stikk ut små rundinger med f.eks et glass, ca 3 cm i diameter.

Stek dem i oven ved 180 grader C i ca 12 minutter.

Avkjøl tertene og klem ned et lite hull i midten til fyllet.

Stek rødbeteterningene i usaltet smør i ca 1 minutt.

Tilsett sukker og la det karamellisere. Hell på eddik og appelsinjuice og kok rødbetene til de er møre.

Skold tomatene. Del dem i fire og skrap ut kjernene.

Skjær tomatkjøttet i små terninger og bland det med hvitløk, gressløk og olje.

Smak til med salt, pepper og spisskummen.

Fyll blandingen i butterdeigstertene.

Surr ertene møre i smør.

Server fisken med terter, rødbeter og erter.