Skrei til valentine

Skrei til valentine
Lett
20-40 min

Når skreisesongen er i gang bør du gripe muligheten til å servere fersk skrei. Dette er en rett som passer til en romantisk middag for 2.

Slik gjør du

Selleripuré

Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3—4 minutter. Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien. Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter. Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Rød salsa

Mos alle ingrediensene unntatt salt og persille til en jevn puré. Gi salsaen et oppkok og la den surre under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn persille like før servering.

Fisk

Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over. Stek fisken i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til den er så vidt gjennomstekt. Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.

Anrett fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde sausen rundt.

Server med sprø hjertetoast.