Stekt skrei med ertepuré og soyanøttsmør

Stekt skrei med ertepuré og soyanøttsmør

Til denne retten kan du også bruke torskeloins!

Middels
20-40 min

Gull fra Barentshavet med deilig tilbehør!

Slik gjør du

Skrei

Kok poteter og rist de hakkede mandlene i en varm stekepanne til de blir gylne. Salt og pepre torsken og stek med skinnsiden ned mens du hele tiden øser smør fra pannen over fisken. Når fisken er klar, danderer du den lekkert på en tallerken og drysser over de gylne mandlene før alt dekkes av soyanøttesmør. Server med kokte poteter og ertepuré.

Ertepuré

Gi ertene et raskt oppkok. Sil av og kjør dem med stavmikser. Smak til med smør, salt, pepper og eventuelt fløte til riktig konsistens.

Soyanøttesmør

Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres lett. Hell over soyasausen. Brun smøret til det blir nøttebrunt på medium varme og hell over soyablandingen.

Hvis du ønsker, kan det være godt med en liten ruccolasalat med cherrytomater for litt ekstra grønt på tallerkenen.

Tips! Potetmos og tartarsaus er også veldig godt til stekt skrei. Tartarsaus lager du enkelt selv. Grovhakk to kalde hardkokt egg. Finhakk 2 ss persille, 2 ss sylteagurk, 1 ss kapers og 1 ss løk. Bland sammen og tilsett 100 g majones og rør inn 2 ss lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus. Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.