Torsketunger

Torsketunger
Lett
20-40 min

Sprøstekte torsketunger med remulade og sitron er hører til norsk tradisjonsmat. Nyt dem i skreisesongen, dette er sjelden vare.

Slik gjør du

Skyll torsketungene og la dem tørke på kjøkkenpapir.

Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum, og bland strøbrød med salt og kajennepepper.

Dypp torsketunger først i eggehvite, deretter i strøbrød.

Varm olje i stekepanne til den har god varme.

Legg i torsketungene og stek de til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Server tungene sammen med tartarsaus eller chilisaus, sitron og litt persille.

Tartarsaus

Kok eggene slik at de er hardkokt, avkjøl og kutt dem grovt.

Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk og bland dette sammen med eggene.

Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.

Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.