Pannestekt slettvar med søtpotetfries

Pannestekt slettvar med søtpotetfries
Middels
40-60 min

Slettvaren har hvitt og lekkert kjøtt med mild smak. Sammen med søtpotetfries og spicy hollandaise får du en neste magisk smaksopplevelse

Slik gjør du

Stekt slettvar

Begynn med søtpotetfriesen, deretter klarner du smøret, stek så fisken, og lag sausen helt til slutt. Fisken kan godt hvile litt i pannen mens du gjør sausen ferdig.

Del fisken i to på langs. Snitt skinnet og gni fisken inn med salt og pepper.

Stekes hel ved middels varme i stekepanne med smør til kjøttet løsner fra benet, ca. 7 minutter på hver side. Vend fisken et par ganger i løpet av steketiden. Øs over smøret mens du steker.

Serveres med søtpotetfries og spicy hollandaise - hjemmelaget eller ferdig kjøpt, spicet med så mye Tabasco du våger.

Søtpotetfries

Skyll, skrell og tørk søtpotetene. Del dem i båter eller strimler. Vend dem i olje, salt og pepper og legg båtene/strimlen utover et stekebrett. Stekes i ovnen ved 200 grader C i ca. 40 minutter til friesen er sprø, gylden og mør. Ettersom søtpotet inneholder lite stivelse er det vanskelig å få friesen supersprø.

Spicy hollandaise

Begynn med å klarne smøret, dvs. smelt smøret i en kjele og kok opp. Sett til side. Fettet flyter opp, og melkerestene blir liggende på bunnen. Det er kun fettet du skal bruke i hollandaisen.

Pisk eggeplommene over vannbad til de blir luftige og tykner. Pass på at det ikke blir for varmt, da blir det eggerøre. Sett bollen med eggene på kjøkkenbenken og spe forsiktig med klarnet smør. Blir den for tykk ha i bittelitt vann. Smak til med salt, sitronsaft og så mye Tabasco du våger. NB! Ikke kast eggehvitene, de kan bli til super marengs til pikekyss eller pavlova.