Haricots verts, Kenyabønner

Haricots verts er en variant av brekkbønner og kalles delikatessebønner. Dette er en art lange, meget tynne bønner med mørkegrønne belger som kokes hele.

Oppbevaringstemperatur

4 - 6°C

Oppbevaring

Bønner generelt har kort holdbarhet og er ikke egnet for lang oppbevaring. Pass på å beskytte mot uttørring og etylengass på kjølerom. Haricots Verts oppbevares best ved 6-8 grader.

Varebeskrivelse

Haricots verts kalles også delikatessebønner er en variant av brekkbønner som høstes tidlig. Dette er en sort lange, meget tynne bønner med mørkegrønne belger som kokes hele.

Bruksområde

De kan kokes, smørdampes, stues eller tilsettes gryteretter. Bønner er deilig som grønnsak til kjøtt- og fiskeretter. Bruksområdene varierer noe for den enkelte variant. Haricots Verts er relativt dyre i innkjøp, og det er restaurantbransjen som bruker de mest.

Egenskaper

Bønner generelt er mager kost, men rik på mineraler og vitaminer. De inneholder også protein. For vegetarianere er bønner et viktig proteintilskudd. Bønner kombinert med brød, korn og pasta gir like god proteinkvalitet som kjøtt og fisk.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer erter og bønner