Snittbønner

Snittbønner har lange, flattrykte, grønne skolmer som er egnet for snitting. Norsk produksjon på høsten og import fra Spania i perioden november til mars.

Oppbevaringstemperatur

4 - 6°C

Oppbevaring

Bønner generelt har kort holdbarhet og er ikke egnet for lang oppbevaring. Pass på å beskytte mot uttørring og etylengass på kjølerom.

Varebeskrivelse

Snittbønner har lange, flattrykte, grønne skolmer som er egnet for snitting. Norsk produksjon på høsten og import fra Spania i perioden november til mars.

Bruksområde

Bønner generelt er grønnsaker som er lett å tilberede. De kan kokes, smørdampes, stues eller tilsettes gryteretter. Bønner er deilig som grønnsak til kjøtt- og fiskeretter.

Egenskaper

Bønner er mager kost, men rik på mineraler og vitaminer. De inneholder også protein. For vegetarianere er bønner et viktig proteintilskudd. Bønner kombinert med brød, korn og pasta gir like god proteinkvalitet som kjøtt og fisk.

Kvalitetskrav

Bønner av alle sorter skal ha sprø, saftige belger (skolmer) som lett kan knekkes. De må være tilstrekkelig utviklet og rene av farge, uten brune flekker. Slappe skolmer skal ikke forekomme. Bønner skal være friske, rene og fri for fremmed lukt og smak.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer erter og bønner