Meterbønner, Yardbeans (bestillingsvare)

Meterbønner er tynne grønne bønner som kan bli 30-40 cm lange. De har en frisk grønn farge og kraftig smak. Importeres fra fjerne Østen og Afrika, og selges for det meste til restaurantmarkedet.

Oppbevaring

Bønner generelt har kort holdbarhet og er ikke egnet for lang oppbevaring. Pass på å beskytte mot uttørring og etylengass på kjølerom. Åpne kasser bør tildekkes med duk eller vått papir for å opprettholde optimal fuktighet.

Varebeskrivelse

Meterbønner eller Yardbeans har veldig lange belger som kan bli fra 35 cm til 70 cm lange. Allerede 60 dager etter såing begynner den å vokse. Bønnene vokser i par og plukkes straks før den er moden, da den er som best. Den vanligste sorten er grønn, men det finnes også mørkegrønne og brunrøde varianter. Meterbønner kommer opprinnelig fra sørøst Asia, hvor man vanligvis skjærer dem i mindre biter og bruker dem bl.a. i wokretter. Bønnene er delikate med nøtteaktig smak og er helt 'trådfrie'. Meterbønner er ikke så vanlige å se i butikkene, og selges for det meste til storhusholdningsmarkedet.

Bruksområde

Meterbønner skjærer man vanligvis i mindre biter og bruker dem bl.a. i wokretter og andre kokte retter. Kan også skjæres opp i mindre biter og kokes som vanlige bønner.

Egenskaper

Bønner generelt er mager kost, men rik på mineraler og vitaminer. De inneholder også protein. For vegetarianere er bønner et viktig proteintilskudd. Bønner kombinert med brød, korn og pasta gir like god proteinkvalitet som kjøtt og fisk.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer erter og bønner