Rotgrønnsaker
Det er i røttene plantene lagrer alle de viktige næringsstoffene som skal livnære den delen av planten som vokser over jorden. Men også vi mennesker kan dra nytte av de fantastiske egenskapene til rotgrønnsakene.
Varebeskrivelse
Rotgrønnsakene gir deg et vidt spekter å spille på rent smaksmessig - fra den skarpe ingefæren til den milde nepen, fra den søte kålroten til den utfordrende jordskokken, fra den jordaktige rødbeten til den litt nøtteaktige pastinakken. Og fargene er like varierte - hvite, gule, oransje, røde og lilla røtter er vakkert å servere, for eksempel ovnsbakt i staver, med friske urter og litt olivenolje over.
Bruksområde
Rotgrønnsakene er selve fundamentet i det norske kjøkkenet og kokkene er enige når det kommer til de allsidige rotgrønnsakene; de gir maten en herlig sødme. I supper og pureer, glaserte og bakte: jo mer rot, desto bedre!
Råvarer rotgrønnsaker
-
Galangarot (bestillingsvare)
-
Gulrot
-
Gurkemeie (bestillingsvare)
-
Ingefær
-
Jordskokk
-
Kassava (bestillingsvare)
-
Kinaskokk (bestillingsvare)
-
Kålrot, Kålrabi
-
Lotusrot (bestillingsvare)
-
Nepe
-
Pastinakk
-
Pepperrot
-
Persillerot
-
Reddik
-
Rettich (bestillingsvare)
-
Rødbete
-
Sellerirot, Knollselleri
-
Skorsonerrot (bestillingsvare)
-
Taro, Eddo (bestillingsvare)
-
Yams (bestillingsvare)