Lotusrot (bestillingsvare)
Lotusrot kommer fra Asia og har blitt dyrket i over 3000 år. Roten vokser under vann og brukes som en delikatessegrønnsak.
Utenlandske navn
Lotusrot
Oppbevaringstemperatur
4 - 6°C
Oppbevaring
Lotusrot oppbevares best kjølig og mørkt, gjerne tildekket eller pakket i plastpose for å hindre uttørring.
Varebeskrivelse
Lotusrot kommer fra Asia og har blitt dyrket i over 3000 år. Roten vokser under vann og brukes som en delikatessegrønnsak. Lotusrot er 5 8 cm tykk og 10 30 cm lang med flere innsnevringer. Fargen er lys gul, ofte med noen brune flekker. Fruktkjøttet er hvitt og sprøtt, og har mange huller i et sirkelmønster, som gjør skiver av lotusrot svært dekorative. Lotusrot har en søt og delikat smak med sprø konsistens.
Bruksområde
Lotusrot må skrelles og kuttes i ønsket form før bruk. Den kan brukes rå i salater eller dampet, kokt eller stekt og passer godt til wok. Lotusrot er en dekorativ grønnsak og velsmakende tilbehør til fjørfe og kjøttretter. I Japan blir den stekt i olje og kokt med litt sitronsaft og vann. I India blir den syltet.
Egenskaper
Lotusrot er rik på C-vitamin.
Kvalitetskrav
Lotusrot skal være hel og sunn, uten mekaniske skader eller bløte flekker. Fruktkjøttet skal være saftspent og ikke tørt.
Råvareinformasjon fra frukt.no
Råvarer rotgrønnsaker
-
Galangarot (bestillingsvare)
-
Gulrot
-
Gurkemeie (bestillingsvare)
-
Ingefær
-
Jordskokk
-
Kassava (bestillingsvare)
-
Kinaskokk (bestillingsvare)
-
Kålrot, Kålrabi
-
Nepe
-
Pastinakk
-
Pepperrot
-
Persillerot
-
Reddik
-
Rettich (bestillingsvare)
-
Rødbete
-
Sellerirot, Knollselleri
-
Skorsonerrot (bestillingsvare)
-
Taro, Eddo (bestillingsvare)
-
Yams (bestillingsvare)