Ruccula
Ruccula har matte, grønne, smale og sterkt flikete blader. Man benytter kun unge blader som selges løst eller pakket på brett eller i pose.
Oppbevaringstemperatur
0 - 2 grader C
Varebeskrivelse
Ruccula er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. Ruccula har en litt pepperaktig smak og bladene er lange, smale og relativt tynne. Den kan minne litt om løvetann i formen. Ruccula blandes gjerne med andre salatsorter, den gir en fin smaksbrytning og fungerer nærmest som et krydder i salaten.
Bruksområde
Ruccula er salatens krydder med sin karakteristiske peppersmak. Har du forsøkt lun ruccula med asparges og parmaskinke, eller potetsalat med ruccula? Det lille bladet med den store smaken har mange muligheter
Egenskaper
Salat inneholder noe A-, B- og C-vitaminer samt kalium og kalsium. Salat inneholder svært lite kalorier. Næringsverdien vil variere fra variant til variant.
Kvalitetskrav
Salat skal være hel og saftspent. Den skal være sorttypisk og normalt utviklet. Hodesalatene skal ha sammenhengende hoder som skal være kuttet like nedenfor bladfestet. Råte, mugg, kuldeskade eller insektsangrep skal ikke forekomme.
Råvareinformasjon fra frukt.no