Den beste maten å servere på sommerfesten

Tapas for to - spekemat fra ASK, Kubbeost, hvit geitost med trøffel, Heimros-ost, flatbrød og rømme.

Lag din egen sommerfest hjemme i hagen, på hytta eller ved sjøen. Uansett blir det god stemning med hyggelige mennesker og god mat. Her får du noen tips til mat du kan servere om dere er få eller mange.

Grillmat er klassisk sommerfestmat, men om du ønsker litt variasjon fra grillingen er både spekemat, rømmegrøt, skalldyrfat og tapas gode alternativer når en er mange til bords.

Spekemat

En av rettene som virkelig hører hjemme på en norsk sommerfest er spekematen. Det krever minimalt med forberedelse og er supergodt. Vi har mye spennende norsk spekemat i butikken, som for eksempel den økologiske spekematen fra ASK gård på Jevnaker. Utvalget er også stort på utenlandske skinker. Vi vil spesielt anbefale de to italienerne Parma og San Daniele, og spanjolen Serrano – ferskskåret i syltynne skiver med vår fantastiske, røde Berkel skjæremaskin.

Godt tilbehør til spekemat er lun eggerøre, potetsalat eller dillstuede poteter, Jacobs Utvalgte cherry-tomater, flatbrød og rømme. Eller hva med å lage en stor kjele med rømmegrøt som du serverer med sukker, kanel og smør som er skummet av grøten under koking? Ønsker du det litt enklere funker også Fjordlands ferdige rømmegrøt ypperlig. Har du lyst til å servere lokalmat har vi også et stort utvalg norske oster som er utmerket å servere ved siden av spekemat eller alene på et rent ostefat.

rommegrot.jpg

Skalldyrfat og ostefat

Du kan enten lage all maten selv eller forhåndsbestille noe eller alt ferdig fra Jacob's sitt eget kjøkken. Begge Jacob's butikkene tilbyr blant annet spekefat, ostefat og skalldyrfat.

Skalldyrfatet vårt er fantastisk med hummer, sjøkreps, fylte krabbeskjell, dillpesto, aioli, nybakt loff og annet tilbehør.

Tapas

Er gjestene en blanding av barn og voksne kan det være en god idé å servere tapas, så finner alle noe de liker. Tapas med kjøttboller i tomatsaus, stekte poteter, stekte pølser, fransk potetsalat og kyllingspyd – i tillegg til en pai og en stor, fargerik salatbolle sørger for at alle finner noe de liker. Vårt forslag er at du selv lager salaten og paien, mens du bestiller resten hos oss.

Kyllingspyd.jpg

Drikke

Det er alltid hyggelig å ha en velkomstdrink klar når gjestene kommer og noe kaldt i glasset til maten. Hos Jacob's finner du et stort utvalg alkoholfri øl, vin, fruktmost og danske ISH spirits, i tillegg til spennende limonader, eplemoster, kombucha og sparkling tea. Ønsker du å lage alkoholfrie drinker har vi oppskrifter på det også.

Dessert

For å avslutte måltidet er det alltid godt med dessert. Ønsker du å gjøre det litt enkelt kan du bestille ferdige porsjonsdesserter fra Jacob's sitt eget kjøkken. Spesielt panna cotta’en vår er populær. I tillegg til panna cotta lager vi ulike moussekaker, blant annet sjokolade og bringebær. Key lemon pie har også blitt godt tatt imot. En annen mulighet er å kjøpe ferdige desserter fra EK Gårdskjøkken, som du finner i butikken.

Vil du lage desserten selv kan vi anbefale glutenfri rabarbrapai, rask pavlova med rabarbra og jordbær eller pasjonsfruktmousse.

God sommer!