Santa Kristina skinke

Gilde
Gilde

En flott, norsk og langtidsmodnet skinke fra Mjøstraktene.

Selv om de utenlandske skinkene er mest kjent, kan du gjerne prøve våre norske varianter som for eksempel Santa Kristina fra Gilde.

Kun to gårder rundt Mjøsområdet får produsere skinken, og det under meget strenge kriterier. Grisene fôres med et spesialfôr, som sikrer at fettet i skinkene holder seg under lagring og modning. I løpet av 24 måneder gjennomgår disse skinkene 20 ulike steg som en del av modningsprosessen. Skinkene saltes i syv dager, rengjøres, masseres og saltes på nytt i syv dager. Så rengjøres de og henges først i tre måneder, og så i ni måneder. Santa Kristina har en rik smak og lavere saltinnhold enn andre norske skinker. Den finnes ikke som hel skinke, kun plastpakket. Absolutt en skinke som kan anbefales!

Les mer om våre anbefalte skinker.