-
Julens beste tilbehør
-
Slik bruker du opp julematrestene
-
Tips til sjømat i juletiden
-
Sprøstekt ribbe
Lettover 60 min -
Pinnekjøtt
Lettover 60 min -
Kalkun med surkål, grov potetmos og madeirasaus
Lettover 60 min -
Helstekt and
Middelsover 60 min -
Tradisjonell juletorsk
Lett40-60 min -
Lutefisk med baconsmør
Lettover 60 min
Jacob's norske julefavoritter
Til jul er kun det beste godt nok. Og fra den norske bonden, gartneren og fiskeren får du du noen av verdens beste råvarer. Sats på en norsk jul og kjøp inn julemat fra lokale leverandører.
Uansett om du spiser ribbe, pinnekjøtt, kalkun, and eller juletorsk i julen har vi et stort utvalg av gode norske råvarer av ypperste kvalitet. For å hjelpe deg på vei har vi plukket frem noen av våre favoritter.
Ribbe med medistertilbehør
I vår ferskvaredisk finner du både tynnribbe, midtribbe og familieribbe. Spør våre fagfolk om hvilken type vi anbefaler til din middag. Vi ruter svoren for deg og krydrer ribben om du ønsker det.
Lær å lage perfekt ribbe med vår ribbeskole.
Avslutt ribbestekingen med grillfunksjonen for ekstra sprø, deilig svor.
Tynnribbe fra Grøstad |
|
Fersk ribbe fra Jæren Smak |
|
Julepølse av utegris
|
Pinnekjøtt
Pinnekjøttet bør absolutt være av aller beste kvalitet, da øker julegleden. Ta deg derfor tid til å spørre ekspertene i kjøttdisken. Hos Jacob's anbefaler vi pinnekjøtt fra Evanger, fra Idsøe eller urøkt verdensarvpinnekjøtt fra Tind.
Glaze pinnekjøttet med honning, sirup eller lønnesirup etter damping, og ovnstek det på 200 grader 5-10 minutter. Da får du ekstra god smak på kjøttet.
Eldhusrøkt pinnekjøtt fra Evanger |
Kalkun
Kalkun er festmat – enten du spiser den julaften eller venter til nyttårsaften. Hemmeligheten for å sikre en saftig og mør kalkun, er å kjøpe den fersk. Hos Jacob's anbefaler vi økologisk kalkun fra Homlagarden.
Kjøp en boks gåse- eller andefett og bruk fingrene til å lirke gåsefettet inn under skinnet på kalkunen. Pensle også skinnet med smør. Da blir den ekstra saftig!
Økologisk kalkun fra Homlagarden |
And
And på julaften er en god dansk tradisjon, men foretrekkes også av stadig flere nordmenn. Jacob's får and fra de to kvalitetsprodusentene Gårdsand og Holte gård. Du kan kjøpe hel and, andelår og andebryst. Holte gård leverer hel and med innmat (krås, lever og hals) i egen pose som du kan lage deilig saus på.
For ekstra god smak kan du fylle anden med hvitløksfedd og timian, legg gjerne inn en halv sitron eller eplebiter også.
And fra Holte Gård |
|
Gås fra Holte gård |
Lutefisk
Lutefisk er festmat og må være av god kvalitet – toppkvalitet tørrfisk av skrei er grunnlaget. Utvanning og luteprosessen må være veldig nøyaktig. Hos Jacob's får vi julens lutefisk fra Brødr. Andreassen på Værøy i Lofoten. Denne lutefisken er ikke bare god, den vant gull i siste VM i lutefisk.
Lær å lage perfekt lutefisk med vår lutefiskskole.
Server lutefisk med baconsmør for en ekstra god matopplevelse. Del opp baconet i terninger, gi det en lett bruning i en kjele og ha i smøret. La dette koke opp og få en liten bruning til.
Lutefisk fra Værøy |
Juletorsk
Aller først: gå til fiskedisken og be våre folk finne den beste torsken til deg. Dette er kysttorsk fra Norge. Den bør ikke være for stor og grov – fisk på 3-6 kilo smaker best.
Torsk egner seg også godt som forrett. Her flambert og servert med søtpotetpuré.
Kysttorsk fra Norge |