Biffens lune rede

Biffens lune rede
Lett
20-40 min

Som man reder ligger man, heter et gammelt ordspråk. Denne oppskriften har intet med dette ordspråket å gjøre. Men lag et rede av potetstrimler og legg biffen i dette. Server redet med en soppstuing til.

Slik gjør du

1. Potet-redene: Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.

2. La potetene fritere noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken e.l. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.

3. Biffen: Krydre biffen like før den skal i pannen, og brun biffene på sterk varme. Etterstek dem på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.

4. Flytt biffene fra pannen over i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile.

6. Saus/stuing: Skiv soppen. Del løken i båter. Strimle paprika i litt tykke strimler og del den hvite delen av vårløkene i fire. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt paprikaen. Ha så i 2-3 dl fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.

Anretning: Legg et potet-rede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene,legg en kvast timian på toppen og server.