De ulike Angus-biffene

Biffkjøtt er mye mer enn de kjente stykningsdelene indrefilet, ytrefilet og entrecôte. I biffsegmentet finnes det også bedre og mer smakfulle stykker, som culotte, tri tip, hanger steak og dragebiff.

Angus indrefilet midtstykke.png

Angus indrefilet

Indrefilet regnes av mange som det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. Den sitter på innsiden, helt bakers på filetkammen. Og siden hvert dyr bare har to fileter, blir prisen deretter. Dette er kjøtt som passer perfekt til helsteking.

Mørhet: Meget mør

Angus teres major filet.png

Angus teres major

Teres major, også kalt shoulder tender på engelsk, er blant de møreste biffstykkene som finnes. Det krever ekstremt dyktige slaktere for å hente ut en teres major uten å ødelegge kvaliteten, og du finner den i utvalgte kjøttdisker hos oss.

Mørhet: Meget mør

Angus ytrefilet m fett hel.png

Ytrefilet av Angus

Ytrefileten er en smakfull biff-klassiker som er noe magrere enn entrecôte. Ofte godt marmorert, noe som gir den en svært god smak, og den fås både med og uten fettlokk. Velegnet til biff, helsteking eller grilling.

Mørhet: Mør

Angus culotte.png

Angus culotte

Culotte ligger bak på hoftebenet over mørbraden, og er også kjent som Picanha. Kjøttstykket har et delikat fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet under tilbereding.

Mørhet: Mør

Helstekt culotte med langtidsbakte tomater.jpgHelstekt culotte med langtidsbakte tomater og gnocchi.

Angus tri tip.png

Angus tri-tip

Tri-tip er en liten trekantet muskel fra utsiden av låret, som kan stekes i ovn, på panne eller legges på grillen. Tri-tip kalles også Cuvette eller California steak, og gir mørt og godt kjøtt. 

Mørhet: Mør

Angus hanger steak.png

Angus hanger steak

Hanger steak er en muskel som sitter i mellomgulvet og er todelt med en sene i midten. Hver av delene er relativt grove i kjøttstrukturen og har en mørk farge.

Hanger Steak har en kraftig kjøttsmak og fungerer godt marinert og grillet.

Mørhet: Mør

Angus flat iron.png

Angus flat iron steak

Flat iron steak er den amerikanske betegnelsen på et stykke kjøtt fra skulderpartiet. Dette kjøttet er perfekt å grille fordi det skal ha ganske kort tid på høy varme.

Det har ganske grove fibre, men er mørt og smakfullt. Helstekes og skjæres i skiver før servering.

Mørhet: Mør

Angus dragebiff.png

Angus dragebiff

Dragebiffen sitter langs hele ytrefileten og fester den sammen med ryggsøylen til dyret. Dette er et veldig smakfullt og saftig kjøttstykke på grunn av marmoreringen i kjøttet, og kan derfor minne om entrecôte. 

Mørhet: Mør

Denver steak med fløtepoteter og rødvinssaus.jpgDenver steak med fløtegratinerte poteter og rødvinsaus.

Angus denver steak hel.png

Angus denver steak

Denver steak er en relativt stor muskel som sitter i bogbladet. Den er ofte noe marmorert. Muskelfibrene er litt grovere, men stykket egner seg godt til biffer på størrelse med mørbradbiff.

Mørhet: Mør

Angus mørbrad hel.png

Angus mørbrad

Mørbrad går også under navnet rumpsteak, og dermed er det lett å skjønne at dette kjøttstykket kommer fra øverst på låret. Mørbrad er smaksrik, magert og mørt – og et undervurdert og godt alternativ til entrecôte og indre- og ytrefilet.

Mørhet: Mør

Angus entrecote hel.png

Angus entrecôte

Entrecôte er godt marmorert, som kan ses ved de mange hvite fettstripene i kjøttet.

Dette fettet smelter under stekingen og gir ekstra god smak, og gjør entrecôten til en av de saftigste og mest smakfulle kjøttstykkene. Egner seg godt til helsteking.

Mørhet: Mør

Angus cote boeuf hel.png

Angus Côte de Boeuf

Dette er en oksekotelett, som i realiteten er en entrecôte med kort ben. Den skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker og er vært god til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer.

Mørhet: Mør

Flank steak fajitas med pico de gallo.jpgFlank steak fajitas med salsa fresca.

Angus Tomahawk.png

Angus Tomahawk

Tomahawk er en oksekotelett med et langt brystben. Dette er i realiteten en entrecôte, og skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker.

Svært godt til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer.

Mørhet: Mør

Angus spider steak.png

Angus spider steak

Spider steak er en liten "muskel-medaljong" som sitter i nøkkelbenet/hoftebenet til dyret, og er særegent med marmorering som ser ut som et edderkoppnett.

Stykket passer fint til marinering og grilling. Det bør skjæres i tynne, delikate skiver før servering. 

Mørhet: Medium mør

Angus skirt steak.png

Angus skirt steak

Skirt steak kommer fra slagsiden og er et tynt, langt og smaksrikt kjøttstykke. Perfekt å helgrille eller pannesteke og skjære i skiver til biffsalat, fajitas eller grillspyd.

Mørhet: Medium mør

Angus flanksteak.png

Angus flank steak

Flank steak er en god og smaksrik hverdagsbiff som hentes fra siden av dyret.

Den har noe mer bindevev og er medium mør, men er likevel et lekkert stykke biffkjøtt og velegnet som helstekt og skåret i tynne strimler til fajitas og biffsalater.

Mørhet: Medium mør

Helstekt Tri tip med sriracha chilibearnaise.jpgHelstekt Tri tip med sriracha chilibearnaise.

Angus flatbiff hel.png

Angus Flatbiff

Flatbiffen er den største muskelen i låret, og den inneholder lite fett. Kjøttet er litt grovere i muskulaturen, men ganske mørt.

Flatbiff egner seg fint som tynnskårede minuttbiffer, biffstrimler eller som varm eller kald roast beef.

Mørhet: Medium mør

Angus short ribs.png

Angus Short Ribs

Short ribs er brystkassen av dyret, skåret i skiver på tvers slik at man får et marmorert kjøttstykke med tre korte ben og mye smak. Man kan også lage short ribs med single ben hvor kjøttet ligger ovenpå benet.

Kjøttet krever lang tilberedningstid og er ofte marinert/krydret før tilberedning.

Mørhet: Medium mør

Angus høyrygg hel.png

Angus Høyrygg

Benfri Høyrygg sitter øverst på sadelen av dyret og både ryggsøylen/nakken og øvre del av bogbladet på dyret er fjernet. Høyryggen er svært smaksrik og til dels godt marmorert.

Perfekt til gryter og som kokekjøtt, og også veldig fin å bruke i gode kvalitetsburgere.

Mørhet: Medium mør

Angus knoke.png

Angus Knoke

Knoken er skanken til dyret, som er betydelig større enn for eksempel lammeskank. Knoken består av en rekke små muskler som er mye i aktivitet, og har derfor mye kjøttsmak.

Det krever lang tilberedningstid for å få kjøttet mørt. Perfekt til sous vide.

Mørhet: Mindre mør

BBQ Brisket med mac’n cheese.jpgBBQ Brisket med mac'n cheese.

Angus haler.png

Angus hale

Halen består av et bruskben og fire muskler. Halen har mye kjøttsmak og er perfekt til langtidskokte gryter og raguer.

Haler skjæres ofte opp fryst, eller den kan deles mellom hvert av leddene til flotte porsjonsstykker.

Mørhet: Mindre mør

Angus brisket.png

Angus brisket

Brisket er brystmuskulaturen til dyret og sitter lengst fremme mellom forbena. Kjøttstykket består av to muskler: En flat, stor muskel og en spiss, stor muskel, som sitter sammen.

Perfekt til langtidsgrilling og gjerne marinert eller krydret først. Brisket har en del fett som smelter, og som blir fantastisk smakfullt ved langtidsgrilling.

Mørhet: Mindre mør