Airfryer - et sunnere alternativ

Knasende sprø og gyllen utenpå, mør og saftig inni. Sunnere enn frityr, men like godt. Bli med på en kulinarisk kjøkkenreise i airfryerens verden. For når teknikken sitter er det lett å leke med smakene, og la seg inspirere av kjøkken fra øst til vest.

Det er en fullt oppnåelig drøm å lage sprø, gyllen mat uten frityr med en airfryer for hånden. Det er lett å lære seg, det går fort og er et sunnere alternativ enn frityr. 

Teknikk og råvarer

Er man fersk kokk ved airfryer-ovnen, er rådet å prøve seg litt fram. Men et generelt tips er å ikke steke for mye i ovnen på én gang, og å unngå for væskeholdig frityrrøre – for eksempel om man vil lage retter som fish and chips eller tempura.

De fleste råvarer egner seg til tilbereding i en airfryer-ovn. Men en god biff er nok uansett best steke i panne med smør. Et sånt kjøttstykke fortjener å bli tilberedt med en karamellisert stekeskorpe på tradisjonelt vis. Utenom det passer airfryer både til grønnsaker, fisk, kjøtt og bakst.

Lammecarre med ezme, pistasjnøtter og yoghurt.jpg

Reiser i mat

Som kjøkkenredskap er airfryeren et allsidig redskap. Med god kvalitet på råvarene kan man enkelt lage retter fra ulike kjøkken – eller legge ut på kulinariske reiser, om du vil.

Med gode råvarer og teknikker i bunn, kan man lett skifte fra det ene til det andre. La deg inspirere av ulike smaker. Bytt ut urter og krydder, så har du plutselig tatt en reise fra et kjøkken til et annet.