-
Koreanske kyllingvinger
Lett20-40 min -
Pølsespyd
Lett40-60 min -
Scampi-spyd med spicy miso
Lettover 60 min -
Grillspyd med ananas og fersken
Lett20-40 min -
Grillspyd med kylling
Lett20-40 min -
Grillspyd med smokey rib
Lettunder 20 min -
Grillspyd med sommerkotelett
Lettunder 20 min -
Shish kebab
Lett20-40 min
Grillspyd i nye former
Tenk spennende smaker, karamelliserte overflater og noe for hele familien. DET er grillspyd. Her får de beste tipsene på hvordan du lykkes med grillspyd fra ferskvaresjef Christian hos Jacob's på Holtet.
Hos Jacob’s får du kjøpt håndverkspølser, laget av egen pølsemaker på huset. Dette er småskalaproduksjon av rene kjøttprodukter uten tilsettingsstoffer, forteller ferskvaresjef ved Jacob’s Holtet, Christian.
– Tre spydet gjennom pølsa, så spiralsnitter du den inn til pinnen. Resultatet er en større, mer crispy stekeflate og moro for barna.
Grillspyd med spiralpølser er enkelt å lage, ser fint ut og er ekstra gøy for barna å spise.
Østlig inspirasjon
– Korean barbeque er en stor greie, med god grunn, sier Holth Clasen.
Han anbefaler å legge livèche-kyllingvinger på grillen, kjøpt ferske fra disken, penslet med gochujang-saus (koreansk chilisaus).
– Det er viktig å ikke grille vingene over høy varme for lenge, da blir sausen fort brent. Først kort på høy varme, så videre på indirekte varme. Da blir vingene deilige og møre.
Scampi gjør seg også godt på grillen. Gjerne marinert med en spicy misoglaze.
– Dette er et fint, lett spyd med masse smak. Om det blir for spicy kan du presse litt lime over for å balansere smakene.
"Det er viktig å ikke grille vingene over høy varme for lenge, da blir sausen fort brent. Først kort på høy varme, så videre på indirekte varme. Da blir vingene deilige og møre."Christian, ferskvaresjef Jacob's på Holtet |
Frukt og grønt
Asparges er et friskt og grønt alternativ. Bruker du hvit asparges er det viktig å huske at den må skrelles først.
– Bruk høy varme og pensle med ndujasmør underveis, sier Holth Clasen.
For dem som vil runde av måltidet med noe søtt, finnes det også gode alternativer. Han anbefaler spyd med vekselsvis ananas og fersken.
– Etter en liten stund på grillen kan du pensle spydene med honning, før de legges tilbake og karamelliseres av varmen. Server gjerne med mascarponekrem når spydene er varme.
Ananas og fersken gjør seg godt på grillen. Tre på spyd og server med mascarponekrem.
Gode tips
- Tenk dobbelt: To spyd gjennom grillmaten gir deg bedre kontroll ved varmen, særlig når spydene skal snus.
- Tenk symmetri: Pass på at bitene er cirka like store. Et horisontalt spyd gir jevn stekeskorpe.
- Tenk varme: Vær obs på at sukker lett blir brent. Søte marinader bør grilles på lavere temperatur.
- Tenk sjømat: Alt av sjømat egner seg på grillen. Prøv gjerne østerns, sjøkreps og båskjell.
- Ikke glem at trespyd skal ligge 30 minutter i vann før de går på grillen, så unngår du at spydene tar fyr.