Alle gode ting er grill

Det er tid for å flytte kjøkkenet ut og samle venner og kjente rundt grillen. Har du gode råvarer tilgjengelig er veien kort til et minnerikt sommermåltid. Vi har tipsene og inspirasjonen du trenger.

Alt kan grilles, det kommer an på hva du har av tid og råvarer tilgjengelig. Vi har tatt utgangspunkt i et utvalg bestående av både obligatoriske råvarer, spreke nykommere, kjappe retter og lengre prosjekter. Alle godt egnet til å samle flokken, være seg for å involvere dem i prosessen eller imponere med dekket bord. 

Småretter

Har du dårlig tid eller kanskje trenger noe som går raskt å grille til barna eller som ventemat er pølser fortsatt en slager. Pølsemakerene i Jacob's eget pølsemakeri på Holtet lager pølser med fokus på råvarer av ypperste klasse; kjøtt, krydder og smakstilsettinger må være topp - der inngår de aldri noe kompromiss. I butikken finner du blant annet provencepølse, Barmen spesial, salsiccia, ungarsk pølse, Helges, chorizopølse og lammepølse. Legg pølsene i luftige pølsebrød eller ferske lomper og topp med spennende tilbehør.

Pølsemakerenes tips til spennende tilbehør.

Pølser.jpg

Grillspyd er også kjapp mat å grille og her kan du variere som du vil. Hva med  grillspyd med smokey rib, grillspyd med sommerkotelett eller grillspyd med kylling?

Ønsker du en vegetarrett kan vi anbefale grillet halloumi med aubergine, harissa og honning eller grillet aubergine med tomatsalat.

Fisk og skalldyr

Grillet fisk er kjempegodt og mye enklere enn mange tror. Trikset er å ikke grille fisken for lenge. Ideel kjernetemperatur på hvit fisk er 55 grader og for rød fisk 45 grader. Hvor lenge fisken skal grilles avhenger av størrelsen og tykkelsen.

Gode oppskrifter med grillet fisk

Skjell og skalldyr er kjapt og enkelt å tilberede på grillen. Vi har både reker, krabbe, blåskjell, hummer, kamchatkakrabbe, sjøkreps, kamskjell og deilige scampi! Grill dem rett på risten, tre dem på spidd eller pakk i folie!

Gode oppskrifter med skjell og skalldyr på grill

gratinerte sjokreps.jpg

Kjøtt

Med godt kjøtt og en grill har du mange muligheter. Du kan langtidsgrille store kjøttstykker som lår, bibringe eller høyrygg, eller du kan skjære kjøttet opp i fine biffer eller koteletter. Ønsker du å tilføre smak har vi flere god grillsauser og marinader i butikken eller du kan lage dem selv.

Har du lyst på noe saftig og godt kan vi anbefale smokey rib som du finner i ferskvaredisken hos Jacob's. Smokey rib er laget av fersk ribbe som vi har saltet, røkt over bøkeflis, kokt og stekt for å få kjøttet perfekt mørt.

Prøv for eksempel smokey ribs BLT, smokey ribs brioche baguette, smokey ribs american style eller smokey ribs goin nuts.

gullburger2.jpg

Skal du unne deg noe ekstra godt anbefaler vi vårt tørrmodnede kjøtt som modnes i våre egne modningsskap i flere uker. Ferdig modnet har kjøttet fått en nøttete – nesten ostaktig smak. Prøv også gullburgeren fra Jacob's Majorstuen, som er laget av renskåret, kjøtt fra entrecôtekam og ytrefilet som har hengt i modningsskapet. Kjøttet kvernes sammen én vei og rulles til en pølse før den skjæres til burger. HELT nydelig! Lag for eksempel Gullburger med kremet mais og aioli.

Velbekomme!