Slik lykkes du med pizzabakingen
6 gode tips til hvordan lykkes med italiensk pizzabaking.
1. Pizzamel
Velg ekte pizzamel for en smidigere og sterke deig, med bedre smak. Det finnes ulike typer pizzamel. Vi hos Jacob's anbefaler produsenten Caputo. Meltypen Manitoba er et sterkt mel som gjør at deigen tåler å stå lenger. Den kan blandes med andre typer svakere mel for å øke styrken til deigen. Cuoco egner seg til langtidsheving. Nuvola gir luftigere skorpe. Semola er fin å bruke til utbaking fordi melet ikke trekker inn i deigen. Bruker du hvetemel til samme formål, blir væske trukket ut av deigen.
2. Gjær
Jo lengre hevetid, jo mindre gjær trenger deigen. Fersk gjær gir et mer stabilt, god resultat.
3. Deigen
Bruk hendene til å forme pizzabunnen, aldri kjevle. Trykk deigen utover fra midten og bevar en litt høyere kant ytterst.
4. Sausen
Velg hele tomater som du knuser med hendene for å bevare smaken. Sil av overflødig væske først. Vi hos Jacob's anbefaler flådde San Marzanotomater fra Gentile. Dette er de beste tomatene tilgjengelig. Håndarbeid produsert med stolthet og respekt for råvaren.
5. Toppingen
Hold det enkelt og velg kvalitetsprodukter. Vær gjerne kreativ med smakssammensetninger og farger.
Tips til enkel og kreativ pizzatopping.
6. Tid
Ta deg god tid til forberedelsene, da blir resultatet bra. Vær nysgjerrig, kreativ og ha det gøy. Med godt forarbeid trenger ikke sluttspurten ta lang tid. Etter siste heving holder deigen seg i kjøleskapet en til tre dager, avhengig av hvor sterk deigen er. Bunnen kan også fryses ned halvstekt. Tomatbasert saus kan fint stå i kjøleskapet i en ukes tid.