Hvit fisk til grill

Skal du grille hvit fisk bør du gå for fisker som er faste og fine i kjøttet, som for eksempel kveite, dorade, havabbor, uer og breiflabb. Her får du våre grilltips med oppskrifter.

Kveite er en hvit fisk som gjør seg utmerket på grillen. Be oss gjerne skjære opp fiskestykkene i to cm tykke skiver. Ha på salt, pepper og litt olje først og stek like mye på begge sider rett på risten til kjøttet slipper beinet. Kveita kan for eksempel serveres med krispisalat og grillet sitron, eller grillede søtpotetskiver som er nydelig til kveite.

Prøv grillet kveite med salat og grønne bønner.

Saltbak uer med grillet melon.jpg

Middelshavsfisken Dorade er også en fin og fast hvit fisk som egner seg på grillen – det samme gjelder havabbor. Begge er litt fastere i fisken enn torsk. Uer er også førsteklasses fisk – fast og fin i kjøttet, og du får den både som filet og hel. Fyll fiskebuken med sitron og litt salt og stek i folie. Server gjerne med urtesmør eller crème fraiche. Fersk asparges smaker ypperlig til.

Prøv saltbakt uer med grillet melon.

Grillet breiflabb.jpg

Breiflabb er en fest på grillen - rik på smak og fast i konsistensen, gjerne med bacon rundt filetstykkene og litt chorizopølse ved siden av eller i en saus. Marinér breiflabben før grilling med olivenolje, balsamicoeddik, finhakket hvitløk og lime. Legg den i pose med marinaden et par timer før grilling, og få en fin smak på kjøttet.

Prøv grillet breiflabb med bacon, salsa og grønn asparges.