10 nye måter å bruke høstens epler på

Høstens epler kan brukes til mer enn eplekaker. Lag chips, pannekaker, salat, pai eller curry! her får du 10 spennende tips til nye måter å bruke hagens epler på.

1. Eple- og karamellpannekaker:
Tilsett finhakkede eplebiter i pannekakerøren og server med karamellsaus og vaniljeis for en ekstra søt og smakfull frokost.

2. Cheddarostesmørbrød med eple:
Legg tynne skiver av eple og cheddarost mellom to brødskiver og grill dem til osten smelter og blir gyllen.

3. Eple- og baconpasta:
Lag en kremet pasta med eplebiter, bacon, løk og fløtesaus. Den søte og salte kombinasjonen er fantastisk.

4. Eplechips med kanel:
Skjær tynne skiver av epler, dryss kanel over dem, og bak dem i ovnen til de blir sprø. En deilig og sunn snacks.

Eplechips.jpg

5. Quinoasalat med eple og fetaost:
Bland kokt quinoa med eplebiter, fetaost, ristede valnøtter og en lett sitrus-vinaigrette.

6. Eple- og løkpai:
Lag en herlig pai med eple og karamelliserte løk. Server den som en hovedrett eller som tilbehør til middagen.

7. Eple- og kanelrullekake:
Lag en tradisjonell kanelrullekake, men tilsett også hakkede eplebiter i fyllet for en ny vri.

8. Eple- og kålsalat:
Skjær epler i tynne skiver og bland dem med strimlet kål, hakkede valnøtter, rosiner og en frisk sitrusdressing. Eller lag en frisk coleslaw.

Coleslaw med eple.jpg

9. Eple- og gresskarsuppe:
Lag en kremet gresskarsuppe og tilsett finhakkede epler for en søt og syrlig smak.

10. Eplecurry:
Lag en smakfull currysaus med epler, kokosmelk og krydder som karri, gurkemeie og ingefær. Server med ris eller naanbrød.