Lag en næringsrik suppe

Matprat.no
Matprat.no

I vinterkulda varmer en deilig hjemmelaget suppe godt. Vi i Jacob's har mye spennende i butikken som du kan ha i. Her får du noen tips og oppskrifter.

Supper er i hovedsak kokt på kraft eller buljong som basis og spises over hele verden. Flere land har til og med fått sine egne nasjonalsupper som for eksempel Spania med sin gazpacho, Italia med sin minestrone og Frankrike med sin løksuppe.

Restesuppe

Har du noen råvarer det er litt for lite igjen av til å lage en hovedrett, kan du lage en deilig suppe i stedet. Med litt kjøtt, et par buljongterninger og friske eller frosne grønnsaker er du på god vei.

Mørt kjøtt - raskere mat

Mørt kjøtt kan tilsettes suppa uten og brunes først. Kjøp ferdigstrimlet kjøtt hos oss og tilsett det mot slutten av koketiden. Det blir like bra uansett om du bruker posesupper eller lager din egen med buljong og grønnsaker. Kjøttet skal bare trekke med i ca. 2-4 minutter avhengig av størrelsen/tykkelsen på bitene.

Oppskrifter på gode supper

Fisk- og skalldyrsuppe
Tomatsuppe
Gulrotsuppe med ingefær
Spinatsuppe
Grønn ertesuppe
Blomkålsuppe
Maissuppe med kyllingfilet
Fransk løksuppe
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite
Kremet grønnsaksuppe