Honningglasert andebryst

Honningglasert andebryst
Lett
40-60 min

Andebryst sammen med honning er utrolig godt. Bare se på bildet! får du ikke vann i munnen?

Slik gjør du

Snitt skinnet i små ruter. Det er viktig at du ikke skjærer i kjøttet. Brun andebrystene kun på skinnsiden i en tørr stekepanne til den blir gylden i fargen. Du trenger ikke stekefett siden fettet på andebrystene avgir nok fett til steking og god smak. Tilsetter du fett kan det bli vanskelig å få sprø skinnside. Snu brystene, slik at skinnsiden er opp, og stek lett.

Legg brystene i ildfast form med skinnsiden opp og stek i ovn på 80 grader. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen er på 57 grader. Dette gir et rødt bryst. Ønsker du et mer rosa eller nesten gjennomstekt bryst kan du steke videre til 62-65 gr. kjernetemperatur.

Varm honningen i vannbad, tilsett lime og pensle over andebrystene. Sett under varm grill i ca. 1 min. La brystene hvile i ca 10-15 minutter etter stekingen, før du skjærer det i tynne skiver eller evt. serverer det helt.

Risotto

Fres løk, hvitløk og sopp på middels varme i litt olje til løken er blank. Tilsett ris og en klype salt, la det frese 2-3 minutter. Risen skal ikke bli brun. Tilsett hvitvin og la den koke inn. Tilsett 1 øse kokende buljong av gangen, la det koke inn mellom hver porsjon. Rør godt hele tiden. Når risen er al dente etter ca. 15 min, rører du inn smøret. Trekk kjelen av platen og la den hvile 2 min. Rør inn ferskrevet parmesanost og lettpisket fløte, smak til med salt, pepper og finhakket rosmarin. Risottoen skal være fløyelsmyk.

Server sammen med litt ruccula og finkuttet rødløk. En deilig rødvinsaus eller stekesjy smaker også fortreffelig til.

Tips: Alternativ til sopp er lettkokt asparges.

Kilde: Gårdsand