Hvilken biff bør du velge

Biffkjøtt er et samlebegrep for de fem møreste filetene fra storfe; indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff, men hva skiller de og hvilket stykke bør du bruke til hva?

  1. Indrefilet - indrefileten er det møreste kjøttet på dyret og deles inn i Filet mignon, tournedous, chateaubriand og filethode. Egner seg meget godt til helsteking, biffer og til biffgryter.

  2. Ytrefilet - den er jevnt tykk hele veien og du får fine biffer om du deler den i 2 cm tykke skiver. Egner seg også til helsteking.

  3. Entrecôte - den saftigste og mest smakfulle biffen - mørt kjøtt med mye smak. Entrecôte skjæres opp i 1,5 - 2 cm tykke biffer eller brukes til helsteking.

  4. Mørbrad - utmerket til biff, ofte helt på høyde med ytrefilet og entrecôte! Stekes hel til roastbiff, i skiver til biff eller som biffstrimler.

  5. Flatbiff - godt mørnet kan den være utmerket som biff. Egner seg best til hverdagsbiff, til strimlet biffkjøtt, roastbiff, okstestek eller gryteretter.