Damping av blåskjell

Blåskjell er både godt og enkelt å lage. Her viser vi deg hvordan du damper blåskjell.

  1. Beregn ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet etter at du har kjøpt dem inn.

  2. Skrubb også bort eventuelle tråder på skjellene og kast/fjern knuste skjell.

  3. Damp blåskjellene i en kasserolle. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. F.eks. fløte, krydderurter og hvitløk.

  4. Legg på lokk, rist på kjelen, etter ett minutt er skjellene klare til å spises. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

  5. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping, resten kan du servere i en stor bolle som alle forsyner seg av.