Damping av blåskjell

Blåskjell er både godt og enkelt å lage. Den enkleste måten er å bruke "rett i kjelen"-metoden. Da går færre skjell til spille. Her viser vi deg hvordan du damper blåskjell.

  1. Beregn ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet etter at du har kjøpt dem inn.

  2. Skyll skjellene i kaldt vann. Skrubb også bort eventuelle tråder på skjellene og kast/fjern knuste skjell.

  3. Kok opp ønsket væske (vann, vin eller øl) i en kjele. Ha i blåskjellene og damp dem til de åpner seg. Plukk ut og kast skjell som ikke åpner seg. Nå kan du tilføre smakene du ønsker. F.eks. fløte, krydderurter og hvitløk, eller kokosmelk, chili og fersk ingefær.

  4. Legg på lokk, rist på kjelen, etter ett minutt er skjellene klare til å spises. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

  5. Servere skjellene i en stor bolle som alle forsyner seg av. Baguette og aioli eller sprø pommes frites og majones er godt tilbehør til blåskjell. Velbekomme!