Damping av blåskjell

Blåskjell er både godt og enkelt å lage. Her viser vi deg hvordan du damper blåskjell.

  1. Beregn ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet etter at du har kjøpt dem inn.

  2. Skrubb også bort eventuelle tråder på skjellene og kast/fjern knuste skjell.

  3. Kok opp ønsket væske (vann, vin eller øl) i en kjele. Ha i blåskjellene og damp dem til de åpner seg. Når skjellene er åpne kan du tilføre den smaken du ønsker. F.eks. fløte, krydderurter og hvitløk, eller kokosmelk, chili og fersk ingefær.

  4. Legg på lokk, rist på kjelen, etter ett minutt er skjellene klare til å spises. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

  5. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping, resten kan du servere i en stor bolle som alle forsyner seg av.