Løpstikke

Løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot.

Oppbevaringstemperatur

10°C i potte, 0 - 2°C avskåret

Oppbevaring

Krydderurter har ulik holdbarhet avhengig om de er avskåret eller er på rot. Holdbarheten vil variere avhengig av den enkelte variant. Generelt har krydderurter på rot bedre holdbarhet enn avskåret.

Varebeskrivelse

Løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot. Den kan dyrkes på friland i Norge. Løpstikke selges både i potte og avskåret, hovedsakelig norsk. Løpstikke er egnet til å tørkes og fryses.

Bruksområde

Løpstikke brukes mest til supper men egner seg også i ris- og pastaretter, i salater og til kjøtt- og fiskeretter. Den er såpass kraftige i smak at et enkelt blad er en hel suppekvast alene.

Egenskaper

Krydderurter inneholder en del vitaminer og mineraler. Imidlertid er det relativt små mengder som brukes i matlagingen og den ernæringsmessige betydningen er liten. Det hevdes dog at krydderurter stimulerer fordøyelsen. Friske krydderurter er gunstig smakstilsetning til diettmat da de ikke inneholder salt.

Kvalitetskrav

Løpstikke skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer urter