Lammesalat med primører
Dielam og primører er milde fine smaker som passer godt sammen og smaker av vår. Prøv en salat med lam og vårgønnsaker, toppet med gremolata - en italiensk, frisk topping som løfter ethvert måltid!
Slik gjør du
Lammesalat med primører
Knus krydderet i en morter, gni det inn i fileten og romtemperer kjøttet i 30 minutter.
Stek det i en panne med smør på alle sider.
Sett lammet i ovnen på 130 grader i ca 20 minutter, ta det ut når kjernetemperaturen er 58 grader. La hvile i 5 minutter.
Gremolata
Skrell og finhakk hvitløk. Finhakk persille. Riv skallet fra sitronen. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
Salaten
Kok reddikene og gulrøttene i 5 minutter og legg i kaldt vann. Del siden reddikene i båter. Hakk vårløken og del nepene i tynne skiver. Bland siden alt sammen med gremolataen.
Serveres med lammet og pinjekjernene på toppen!