Vårlam

Vårlam
Middels
40-60 min

Lammecarré er noe av det flotteste du kan spise. Mørt, saftig og smakfullt. Her har vi tilberedt carréen med vårgrønnsaker.

Slik gjør du

1. Lammecarré er den ene siden av lammeryggen. Renskjær bena for fett og kjøtt til ca. 3 cm synes. Snitt med en skarp kniv langs ryggen og dra av den ytterste hinnen.

2. Gni kjøttet godt inn med olivenolje og krydre det med salt, pepper og estragon. Brun det fint i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form og stek det ved 200 °C i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile minst like lenge før du skjærer i det.

3. Mens kjøttet steker deler du opp grønnsakene – bruk ostehøvel på gulroten og skjær løken i båter. Kok alle grønnsakene i ca. ett minutt i lettsaltet vann. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en kjele på middels varme sammen med sukker, salt, eddik og en klatt smør. La de bli gylne.

4. Lammecarréen skjæres i skiver mellom bena.

Serveres med glaserte grønnsaker og for eksempel puré av mandelpotet.