Brønnkarse

Brønnkarse (Nasturtium officinale) har en pikant, litt skarp smak, og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat umiddelbart før servering.

Oppbevaringstemperatur

10°C i potte, 0 - 2°C avskåret

Oppbevaring

Brønnkarse har svært begrenset holdbarhet, og er derfor vanskelig å eksportere. Generelt har krydderurter på rot bedre holdbarhet enn avskåret.

Egenskaper

Generelt inneholder krydderurter en del vitaminer og mineraler. Imidlertid er det relativt små mengder som brukes i matlagingen og den ernæringsmessige betydningen er liten. Det hevdes dog at krydderurter stimulerer fordøyelsen. Friske krydderurter er gunstig smakstilsetning til diettmat, da de ikke inneholder salt.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer urter