Karse

Karse er kjent for de fleste. Man kan dyrke den fram selv fra frø, eller man kan kjøpe de små brettene med spirer, som er å få hele året. Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, i salater og sauser.

Varebeskrivelse

Karse er kjent for de fleste. Man kan dyrke den fram selv fra frø, eller man kan kjøpe de små brettene med spirer, som er å få hele året. Karse produseres i Norge, og importeres fra Danmark og Nederland. Det finnes flere nye varianter av karse, med forskjellige farger og smaksnyanser, som hovedsakelig importeres til storhusholdningsmarkedet.

Bruksområde

Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, til ost, i salater og sauser. Karse taper smaken dersom den varmes, og egner seg derfor ikke til koking.

Kvalitetskrav

Krydderurter skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer urter