Brokkoli

Brokkoli er en nær slektning av blomkål og er en videreutvikling fra viltvoksende kål, som har vært kjent i Middelhavsområdet i hundrevis av år.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Holdbarhet på brokkoli må sees i sammenheng med temperatur og luftfuktighet. Ved oppbevaring i ideelle omgivelser kan brokkoli holde i over 2 uker. Brokkoli beskyttes bedre mot uttørring ved filming.

Varebeskrivelse

Brokkoli er en nær slektning av blomkål og er en videreutvikling fra viltvoksende kål, som har vært kjent i Middelhavsområdet i hundrevis av år. Brokkoli består av flere sammensatte stilker som hver har sine egne blader og mørkegrønne blomsterknopper. Den blir også kalt aspargeskål fordi den milde gode smaken minner om asparges. Brokkoli dyrkes i Norge.

Bruksområde

Brokkoli brukes som tilbehør til middagsretter. Godt til både kjøtt og fiskeretter. Brokkoli kan også kuttes i små buketter og brukes til wok eller gratinert med ost og skinke. Den nederste delen av stilken kan med fordel skrelles og deles på langs for å lette koketid. Brokkoli legges i kokende lettsaltet vann i 8 - 12 minutter. La vannet renne av før servering.

Egenskaper

Brokkoli er rik på jern, A-vitaminer og nyttige antioksidanter.

Kvalitetskrav

Brokkoli skal være fast i konsistensen og frisk grønn i utseende. Den skal ha sprø, saftige stilker og blader. Knoppene skal være av jevn grønn farge. De skal være lukket og ikke ha synlige gule blomster eller tegn på misfarging.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer grønnsaker