Gressløk
Gressløk er en velkjent krydderurt som har lukt og smak lik vanlig løk. Den er god til eggretter, potetmos, bakt potet, potetsalat og alle andre retter av potet.
Sesong
januar - desember
Oppbevaring
Krydderurter har ulik holdbarhet avhengig av om de er avskåret eller er på rot.
Varebeskrivelse
Gressløk er hardfør og er ganske vanlig som hagevekst i Norge og selges både som avskåret (i bunt) og i potter, både av norsk, nederlandsk og italiensk opprinnelse.
Bruksområde
Gressløk er en velkjent krydderurt som har lukt og smak lik vanlig løk. Den er god til eggretter, potetmos, bakt potet, potetsalat og alle andre retter av potet. Gressløk passer godt til fiskesuppe, stekt fisk, sauser og dressinger. Gressløk tilsettes gjerne mot slutten av koketiden. De hule gressløkbladene kan kuttes og fryses.
Egenskaper
Gressløk skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Råvareinformasjon fra frukt.no