-
Ordliste amerikansk BBQ
-
Revet - på den ordentlige måten
-
Biff på grillen
-
Helstekt tri tip med sterk bearnaisesaus
Middelsover 60 min -
Biffsandwich med Flat Iron, stekt løk og sennepsmajones
Lett20-40 min -
Fajitas med Flank Steak og tomatsalsa
Lett40-60 min -
Denver steak med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus
Middels40-60 min -
Côte de Boeuf - entrecôte på bein
Vanskeligover 60 min -
BBQ Brisket med mac'n cheese og coleslaw
Middelsover 60 min -
Helstekt culotte med gnocchi og bakte tomater
Middelsover 60 min
De ulike Angus-biffene
Biffkjøtt er mye mer enn de kjente stykningsdelene indrefilet, ytrefilet og entrecôte. I biffsegmentet finnes det også bedre og mer smakfulle stykker, som culotte, tri tip, hanger steak og dragebiff.
Angus indrefilet Indrefilet regnes av mange som det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. Den sitter på innsiden, helt bakers på filetkammen. Og siden hvert dyr bare har to fileter, blir prisen deretter. Dette er kjøtt som passer perfekt til helsteking. Mørhet: Meget mør |
|
Angus teres major Teres major, også kalt shoulder tender på engelsk, er blant de møreste biffstykkene som finnes. Det krever ekstremt dyktige slaktere for å hente ut en teres major uten å ødelegge kvaliteten, og du finner den i utvalgte kjøttdisker hos oss. Mørhet: Meget mør |
|
Ytrefilet av Angus Ytrefileten er en smakfull biff-klassiker som er noe magrere enn entrecôte. Ofte godt marmorert, noe som gir den en svært god smak, og den fås både med og uten fettlokk. Velegnet til biff, helsteking eller grilling. Mørhet: Mør |
|
Angus culotte Culotte ligger bak på hoftebenet over mørbraden, og er også kjent som Picanha. Kjøttstykket har et delikat fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet under tilbereding. Mørhet: Mør |
Helstekt culotte med langtidsbakte tomater og gnocchi.
Angus tri-tip Tri-tip er en liten trekantet muskel fra utsiden av låret, som kan stekes i ovn, på panne eller legges på grillen. Tri-tip kalles også Cuvette eller California steak, og gir mørt og godt kjøtt. Mørhet: Mør |
|
Angus hanger steak Hanger steak er en muskel som sitter i mellomgulvet og er todelt med en sene i midten. Hver av delene er relativt grove i kjøttstrukturen og har en mørk farge. Hanger Steak har en kraftig kjøttsmak og fungerer godt marinert og grillet. Mørhet: Mør |
|
Angus flat iron steak Flat iron steak er den amerikanske betegnelsen på et stykke kjøtt fra skulderpartiet. Dette kjøttet er perfekt å grille fordi det skal ha ganske kort tid på høy varme. Det har ganske grove fibre, men er mørt og smakfullt. Helstekes og skjæres i skiver før servering. Mørhet: Mør |
|
Angus dragebiff Dragebiffen sitter langs hele ytrefileten og fester den sammen med ryggsøylen til dyret. Dette er et veldig smakfullt og saftig kjøttstykke på grunn av marmoreringen i kjøttet, og kan derfor minne om entrecôte. Mørhet: Mør |
Denver steak med fløtegratinerte poteter og rødvinsaus.
Angus denver steak Denver steak er en relativt stor muskel som sitter i bogbladet. Den er ofte noe marmorert. Muskelfibrene er litt grovere, men stykket egner seg godt til biffer på størrelse med mørbradbiff. Mørhet: Mør |
|
Angus mørbrad Mørbrad går også under navnet rumpsteak, og dermed er det lett å skjønne at dette kjøttstykket kommer fra øverst på låret. Mørbrad er smaksrik, magert og mørt – og et undervurdert og godt alternativ til entrecôte og indre- og ytrefilet. Mørhet: Mør |
|
Angus entrecôte Entrecôte er godt marmorert, som kan ses ved de mange hvite fettstripene i kjøttet. Dette fettet smelter under stekingen og gir ekstra god smak, og gjør entrecôten til en av de saftigste og mest smakfulle kjøttstykkene. Egner seg godt til helsteking. Mørhet: Mør |
|
Angus Côte de Boeuf Dette er en oksekotelett, som i realiteten er en entrecôte med kort ben. Den skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker og er vært god til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer. Mørhet: Mør |
Flank steak fajitas med salsa fresca.
Angus Tomahawk Tomahawk er en oksekotelett med et langt brystben. Dette er i realiteten en entrecôte, og skjæres ofte i tykke, kjøttfulle stykker. Svært godt til indirekte grilling og transjering for 2-4 personer. Mørhet: Mør |
|
Angus spider steak Spider steak er en liten "muskel-medaljong" som sitter i nøkkelbenet/hoftebenet til dyret, og er særegent med marmorering som ser ut som et edderkoppnett. Stykket passer fint til marinering og grilling. Det bør skjæres i tynne, delikate skiver før servering. Mørhet: Medium mør |
|
Angus skirt steak Skirt steak kommer fra slagsiden og er et tynt, langt og smaksrikt kjøttstykke. Perfekt å helgrille eller pannesteke og skjære i skiver til biffsalat, fajitas eller grillspyd. Mørhet: Medium mør |
|
Angus flank steak Flank steak er en god og smaksrik hverdagsbiff som hentes fra siden av dyret. Den har noe mer bindevev og er medium mør, men er likevel et lekkert stykke biffkjøtt og velegnet som helstekt og skåret i tynne strimler til fajitas og biffsalater. Mørhet: Medium mør |
Helstekt Tri tip med sriracha chilibearnaise.
Angus Flatbiff Flatbiffen er den største muskelen i låret, og den inneholder lite fett. Kjøttet er litt grovere i muskulaturen, men ganske mørt. Flatbiff egner seg fint som tynnskårede minuttbiffer, biffstrimler eller som varm eller kald roast beef. Mørhet: Medium mør |
|
Angus Short Ribs Short ribs er brystkassen av dyret, skåret i skiver på tvers slik at man får et marmorert kjøttstykke med tre korte ben og mye smak. Man kan også lage short ribs med single ben hvor kjøttet ligger ovenpå benet. Kjøttet krever lang tilberedningstid og er ofte marinert/krydret før tilberedning. Mørhet: Medium mør |
|
Angus Høyrygg Benfri Høyrygg sitter øverst på sadelen av dyret og både ryggsøylen/nakken og øvre del av bogbladet på dyret er fjernet. Høyryggen er svært smaksrik og til dels godt marmorert. Perfekt til gryter og som kokekjøtt, og også veldig fin å bruke i gode kvalitetsburgere. Mørhet: Medium mør |
|
Angus Knoke Knoken er skanken til dyret, som er betydelig større enn for eksempel lammeskank. Knoken består av en rekke små muskler som er mye i aktivitet, og har derfor mye kjøttsmak. Det krever lang tilberedningstid for å få kjøttet mørt. Perfekt til sous vide. Mørhet: Mindre mør |
Angus hale Halen består av et bruskben og fire muskler. Halen har mye kjøttsmak og er perfekt til langtidskokte gryter og raguer. Haler skjæres ofte opp fryst, eller den kan deles mellom hvert av leddene til flotte porsjonsstykker. Mørhet: Mindre mør |
|
Angus brisket Brisket er brystmuskulaturen til dyret og sitter lengst fremme mellom forbena. Kjøttstykket består av to muskler: En flat, stor muskel og en spiss, stor muskel, som sitter sammen. Perfekt til langtidsgrilling og gjerne marinert eller krydret først. Brisket har en del fett som smelter, og som blir fantastisk smakfullt ved langtidsgrilling. Mørhet: Mindre mør |