Kyllingfilet på linse- og spinatseng

Kyllingfilet på linse- og spinatseng
Lett
20-40 min

Vi anbefaler denne mettende, men magre kyllingretten med linser og spinat. Den gir deg et fint tilskudd av jern i kroppen.

Slik gjør du

1. Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til.

2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

3. Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte cherrytomater og server med godt brød.