Piknik ute i det fri

istockphoto:com
Inviter venner og kjente på piknik.
istockphoto:com

Det kan gjøres på rutete duk i parken, rett på gresset i hagen, på et svalt, deilig svaberg i det fri eller på et solfylt, hemmelig sted i skogen. Du tenker vel akkurat som oss i Jacob´s – det er på tide med en piknik!

Nå som sommeren er over oss er det på tide å trekke ut, nyte de lange dagene og innta måltidene ute. Vi har satt sammen noen tips om hva du kan servere på en piknik med gutta, jentene, sammen med familie og venner i parken eller på en romantisk date.

En kveld med gutta i parken

Sats på å ta med bærbar grill for en pølseaften av dimensjoner. Ta med deg ostepølser, baconpølser, Bratwürst, Barmens spesialpølse fra pølsemakeriet på Jacob´s, Jacobs Utvalgte chorizopølse og Ungarsk pølse fra Grøstad gris. Og selvsagt må du ha hele maiskolber på grillen! Som tilbehør anbefaler vi at du tar med alt gutta elsker på pølsene; rekesalat, rå løk, potetsalat, brød og lomper, sennep fra Jack Daniels og ketsjup fra Heinz. Til dessert kan du lage en fruktsalat med diverse meloner, bringebær, jordbær og druer. Og som drikke er Aas UTEN ypperlig. Ta også med litt ekstra snacks som dere kan kose dere med mens grillen fyres opp, for eksempel: Tyrrell ́s chips. Husk å ta med  pinnespillet ”Kubb”!

En kveld med jentene i parken

Be alle ta med noe hver og lag sommertapas. Ta utgangspunkt i sommersmaker som de fleste liker. Salat med fenalår og jordbær eller jordbærsalat med honningvinaigrette smaker veldig godt. Be jentene ta med marinerte oliven, focaccia, tomat og mozzarellasalat, aioli, tzatziki, deilige skinker og utvalgte oster. Server alkoholfri Bellini som drikke. Som dessert kan dere lage jordbærsnadder på pinne

Familie og venner i parken

Det er koselig å samle store og små til piknik i parken. Lag en god salat av: kyllinglår fra varmeskapet vårt, dine favorittsalater, rødløk, paprika, ekstra søte cherrytomater, agurk, fetaost med krydder, Ridderheims soltørkede tomater og pinjekjerner. Bruk oljen fra fetaosten og de soltørkede tomatene sammen med en dressing av majones, rømme, karri, litt sitron og salt. Server med nystekte baguetter fra vårt bakeri. Til barna kan du koke pasta og ha i Jarlsberg osteterninger, skinkebiter og noen kyllinglår. De voksne kan drikke Snapple ferdigdrikk i variantene eple, mango eller jordbær/kiwi, mens barna kan få Caprisonne juice. Til dessert kan du skjære opp jordbær og kiwi som du serverer med vanilje kesam (NB - våtservietter er et must!). Til slutt kan du by på kaffe med Premieum Konfekt 70%. 

Romantisk piknik

La din utkårede få oppleve tidenes mest romantiske piknik i det grønne! Ta med deg to engangsgriller og en meny fra havet som vil ta pusten fra din kjære. Som forrett kan du servere reker. Legg 500 gr ferske reker pakket i smurt folie på grillen et par minutter. Loff og aioli følger med! Som hovedrett kan du lage grillspyd med fisk og skalldyr. Ta med marinerte laksebiter, kokte scampi, en pose spyd, en gul squash, minimais, sukkererter, paprikamix, rødløk, litt salt og en sitron. Og for å gjøre det hele litt eksklusivt, kan du ta med to fine sjøkreps. Det er hyggelig å lage grillspydene mens dere prater! Server alkoholfri champagne til. Til dessert er det perfekt med jordbær og krem. Som en ekstra stemningsskaper kan du sette på litt romantisk musikk. Får du ikke napp DA, skjønner vi virkelig ikke bæret!