Fisk på grill hører sommeren til

Fersk fisk er sunt, magert og utrolig velsmakende – og gjør seg best på grillen i sommer. Invitér venner eller familie til et ekte sjøslag i ferien.

Her kommer inspirasjon til fisk på grillen, servert av assisterende ferskvaresjef på Holtet, Aleksander Høe og norgesmester i sjømatfag, Marthe Karlsen Moseby.

– Det er mye fisk som gjør seg på grillen - kveite er en av favorittene. Be oss gjerne skjære opp fiskestykkene i to cm tykke skiver. Ha på salt, pepper og litt olje først og stek like mye på begge sider rett på risten til kjøttet slipper beinet. Kveita kan for eksempel serveres med krispisalat og grillet sitron, sier Høe.

Han tipser om at du også kan steke kveite på folie med litt olivenolje på – da slipper du rengjøring av grillristen etterpå. Søtpotet i skiver på grill er forresten nydelig til kveite.

Frister det med grillet kveite med salat og grønne bønner til middag?

Spennende hvit fisk på grill
Middelshavsfisken Dorade er en fin og fast 500 grams hvit fisk som egner seg på grillen – det samme gjelder havabbor. Begge er litt fastere i fisken enn torsk. Uer er også førsteklasses fisk – fast og fin i kjøttet, og du får den både som filet og hel. Fyll fiskebuken med sitron og litt salt og stek i folie. Server gjerne med urtesmør eller crème fraiche. Fersk asparges smaker ypperlig til.

– Breiflabb er en fest på grillen - rik på smak og fast i konsistensen, gjerne med bacon rundt filetstykkene og litt chorizopølse ved siden av eller i en saus. Marinér breiflabben før grilling med olivenolje, balsamicoeddik, finhakket hvitløk og lime. Legg den i pose med marinaden et par timer før grilling, og få en fin smak på kjøttet.

Laks, ørret og lakseburgere
– Økologisk laks fra Møre får bare økologisk fôr og smaker fortreffelig. Be oss skjære opp fisken for deg i tykke flotte skiver eller fileter – perfekt på grillen. Som tilbehør anbefaler jeg vårløk, squash, cherrytomater og paprika i folie, sier Moseby.

Jacob's ferske lakseburgere lages hver dag i fiskedisken av laks, purre, reker og fiskekrydder. De er supergode og egner seg veldig godt på grillen.

– Som tilbehør anbefaler jeg søtpotet i skiver og en god salat av tomat i terninger, fennikel, agurk i skiver, hvitvinseddik og olivenolje.

Bordsnacks, kaker og deilige sommerdesserter

For å la de de lyse, varme og deilige sommermiddagene trekke ut i de små timer anbefaler Aleksander Høes følgende:

  • deilige oliven med og uten smaksingredienser
  • cherrytomater
  • oppskåret gulrot, rødbeter og agurk
  • dipsauser
  • nøtter
  • eksklusiv chips
  • osteterninger
  • olivenolje og ferskt Jacobs-brød/brioche

Nøttekake med bær og frukt

Jordbæris med friske bær og mynte